Пребитият младеж в Пловдив учел в Спортното, похитителите завършили преди 1-2 години със специалност борба

Момчето, което е било отвлечено в Пловдив, е било захвърлено голо и зверски пребито почти до смърт в двора на Спортното училище "Васил Левски" в Пловдив. 

Бил е подаден сигнал, полицаите са намерили детето в безпомощно състояние и извикали линейка.  Момчето е казало, че познава похитителите си. Жертвата е ученик от Спортното училище, тренира борба. Двама от похитителите на детето са бивши ученици, завършили преди 1-2 години със специалност борба. Докато са били заедно в училище, между жертвата и похитителите е имало спорове. Те обаче не са били за момиче, а от друго естество. 

От полицията излязоха с официално съобщение за случая. Малко след 17 часа на 21 май във Второ РПУ е подаден сигнал, от случаен минувач, който се притекъл на помощ на момче, без дрехи. Пред униформените  служители младежът обяснил, че трима мъже, един от които познава лично, са го принудили да свали дрехите си, заснели го чисто гол и заплашили, че ще го публикуват в социалните мрежи.

За да не го направят поискали момчето да им плаща сумата от по 1000 лв. 

Установен извършителят на престъплението  и неговите съучастници. Тарторът е 23-годишният Християн К.. Той е с криминална проява за шофиране след употреба на наркотици през пролетта на миналата година. Помагали са му неговият брат Павел К., на 20 години и техен авер-Пламен Т., също на 20 години. 

След задържането им  в ареста, тримата мъже са направили пълни самопризнания.

Banner 468 x 60 px