Destiny

Явор Бахаров на съд в Разлог - шофирал пиян и дрогиран с кокаин и марихуана

24 часа 24 часа

Районна прокуратура – Разлог е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Явор Бахаров, който шофира пиян и дрогиран в Банско, съобщават от държавното обвинение.

Осъждан е с влезли в сила съдебни актове за престъпления от общ характер, налагано му е наказание по чл. 78а от НК. Освен това е бил санкциониран с влезли в сила наказателни постановления и фишове за нарушения на Закона за движението по пътищата. Около 12:50 ч. на 8 февруари в Банско Бахаров шофирал „Мицубиши” по ул. „Найден Геров“. По време на движение той се разминал в насрещната пътна лента с автопатрул на полицията. На полицейските служители им направило впечатление, че колата криволичи по пътното платно и тръгнали след него, за да го проверят.

Подали му сетлинен и звуков сигнал, при което той спрял на ул. „Пирин“, в района на хотел „Кемпински“. Извършената на място с техническо средство проба за употреба на алкохол е отчела 1,30 промила в издишания въздух. Актьорът е тестван и за употреба на наркотици. Уредът отчел положителен резултат за кокаин и канабис. По-късно Бахаров дал кръв за изследване за алкохол. От заключението на изготвената химическа експертиза се установява, че концентрацията на алкохол е била 1,42 промила. За констатираните нарушения на ЗДвП на Бахаров били съставени два акта.

Делото ще продължи в съда.

Banner 468 x 60 px