Арестуваха двама дрогирани шофьори край Пловдив

Само за денонощие- две бързи производства образуваха полицейските служители от Труд след проведената полицейска акция по линия "Пътен контрол". Нарушителите били установени от униформените в рамките на проведена специализирана операция на територията на районното управление.

В хода на извършени проверки по пътищата, пробите за употреба на опиати направени на 40 г мъж от Казанлък управлявал лек автомобил Пежо и 34 годишен водач на Хонда отчели положителен резултат. Регистрационните табели на автомобилите са свалени, а двамата мъжете са прекарали нощта в полицейския арест.

Установен е 16 годишен, неправоспособен водач от село Строево , управлявал автомобил без книжка.

В рамките на проведената акция са проверени 162 МПС и 107 автомобила. Глоби са съставени на 59 водача, а съставените АУАН са 15.

За неправилно изпреварване са санкционирани 6 от водачите. 8 от автомобилите са били без документи за извършен годишен технически преглед.

Полицейските служители от районното управление са санкционилали 34 от водачите за различни нарушения по Закона за движение по пътищата- шофиране без включени светлини, нарушения на пътна маркировка и неспазване на знаци.

5- ма проверените пътниците не са носили в себе си документи за самоличност и са санкционирани затова нарушение по Закона за българските документи за самоличност с глоби от 50 лв.

 

Banner 468 x 60 px