По повод запитвания от медии ви уведомяваме, че Районна прокуратура–Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че при управление на моторно превозно средство са нарушени правилата за движение по пътищата, вследствие на което е причинена по непредпазливост средна или тежка телесна повреда – престъпление по чл. 343 ал. 1 буква „Б“ вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 5 март 2023 г., в гр. Пловдив, на кръстовище на бул. „Шести септември“ и бул. „Руски“, е настъпило пътнотранспортно произшествие на пешеходна пътека, при което автобус от градския транспорт е блъснал 68-годишна жена. Тя е получила тежки наранявания. Водачът на автобуса е бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотици, като уредите са отчели отрицателни резултати. Той е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Пострадалата е била откарана в тежко състояние в болницата, където й е оказана медицинска помощ. На 7 март 2023 г. тя е починала.
По досъдебното производство на Районна прокуратура–Пловдив е назначена съдебномедицинска експертиза с оглед установяване на причината за смъртта на жената. След като бъде изготвено и представено лекарското заключение наблюдаващият прокурор ще прецени квалификацията на престъплението и съответно компетентната прокуратура. Евентуално при повдигане на обвинение спрямо виновно лице ще бъде преценена и адекватна мярка за неотклонение.
Действията по разследването са в активна фаза.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!