Скъпият ток затваря кварталните фурни в Гърция. Няма клиенти и за коледните сладкиши. Много гърци заменят личните си автомобили с мотоциклети, за да намалят разходите, предаде кореспондентът на БНР.

Хлебопроизводителите съобщават,че високата цена на тока и материалите принуждават собствениците на квартални фурни да затварят магазините си. Качественият хляб и разнообразните видове са много скъп продукт за повечето клиенти. Ниският оборот не може да компенсира разходите. В цялата страна вече са затворили над 260 фурни,съобщават хлебопроизводителите, а много други са на прага на фалита.

Вече много рядко гърците си позволяват разходи за сладкиши. Не се продават и традиционните коледни сладки, които са с 60% по-скъпи.

banner

И докато гърците търсят магазини с хляб на по-ниски цени, гръцката статистическа агенция Елстат съобщава, че все повече клиенти купуват нови автомобили. Поради високите цени на бензина с 30% са се увеличили покупките на мотоциклети. Гърците ги използват за движение в градовете, като по-евтино превозно средство.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!