Destiny

Арестуваха втори служител от Агенцията по храните в Пловдив

Второ длъжностно лице от Агенцията по безопасност на храните в Пловдив е задържано по закона на МВР за участие в корупционна схема.

Все още обаче към него няма повдигнато обвинение, каза окръжният прокурор Румен Попов. Ако съберем достатъчно доказателства срещу него, тогава ще му бъде повдигнато, уточни той.

По думите му всичко се е развило вчера около 19:30 ч. Тогава е бил задържан в района на първомайско село главен експерт от агенцията по храните с подкуп от 1000 лева и две торби със сирене и кашкавал от частна мантра. Той отговарял за района на Първомай и установил административно нарушение на фермер с мантра. Предложил му да прикрие нарушението и да не го санкционира срещу 1000 лева подкуп. На следващия ден земеделецът подал сигнал, а в сряда се е състояла срещата между него и служителя. Той е бил задържан в момент на получаване на подкупа и в момента е в ареста. Продължаваме да работим за разкриване на подобни престъпления, увери Румен Попов. От БАБХ информират, че двамата служители от Пловдив са отстранени от работа.24 часа

Banner 468 x 60 px