БСП за България и ГЕРБ-СДС проведоха среща за държавния бюджет за 2023 г. Инициативата е на левицата. От БСП настояват да бъдат направени промени в закона за удължаване на държавния бюджет между двете четения. Целта е да се добавят повече социални разходи.

Левицата настояват да се увеличи минималната работна заплата до 850 лева или 50% от средната за страната. При възможност настояват да се сложи и таван на цените на тока, парното, газа и водата за битови потребители.

От своя страна ГЕРБ-СДС подкрепят действията на служебния кабинет да не внася нов бюджет а закон за удължаване на настоящия. Формация още веднъж затвърди вижданията си за по-консервативна бюджетна политика, при която разходите да са съобразени с приходите.

banner

“Необходимо е да се води конструктивен диалог. Българският парламент е призван да взема решенията за българските граждани, благодарим за тона и за заявката че популизма ще го оставим настрани”, каза при откриването на срещата Десислава Атанасова – председател на ПГ на ГЕРБ.

Все пак двете партии ще обсъдят дали има възможност за сближаване на мненията по част от предложенията.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!