През следващите дни повече слънчеви часове ще има в планините и в планинските райони, а в равнинната част от страната на много места преди обяд ще бъде мъгливо или с ниска облачност. Това се посочва в седмичната прогноза за времето в България от 8 до 13 ноември, която е на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Във вторник, 8 ноември, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще отслабне, в средата на седмицата ще е с южна компонента, ще бъде слаб, временно и ще стихва.

Температурите ще бъдат близки до обичайните, във вторник минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните – между 14 и 19 градуса.

banner

В сряда, 9 ноември, и в четвъртък, 10 ноември, минималните температури ще са малко по-ниски, а дневните – съвсем слабо ще се повишат.

В четвъртък от северозапад ще започне увеличение на високата и средна облачност, а в петък, 11 ноември, и събота, 12 ноември, в цялата страна, ще е предимно облачно. Повишава се и вероятността за валежи.

В петък вятърът ще стане северозападен, ще се усили и ще започне понижение на температурите. След временно отслабване на вятъра през нощта срещу събота, в събота през деня ще се обърне от североизток и отново ще се усили. Застудяването ще продължи и границата на дъжд – сняг ще е на около 1000 метра.

В неделя, 13 ноември, валежи ще има на малко места, облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще отслабне, а температурите слабо ще се повишат, предава БНР.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!