“Марица” записа равенство 0:0 срещу “Спортост” (Своге) в среща от 12 кръг от шампионата във Втора лига. Двата тима изиграха равностоен мач с положения и пред двете врати, но гол така и не бе отбелязан.

Пловдивчани не изиграха добър мач, но имаха своите положения и можеха да стигнат до успех.
Изключително слабо съдийство беляза срещата, като основателни претенции имаха и домакините и гостите. С куп ненужни картони и пресилени фалове съдията се опита да вземе под контрол вече изпуснатия мач, като за сметка на това картони бяха спестявани при явни нарушения, които дори често бяха подминавани. За капак в края на мача бе отсъдена и спорна дузпа за гостите, която бе спасена от Илия Николов, а веднага след нея реферът даде край на мача.
Другото, с което ще се запомни мача бе, че той бе под номер 236 мача за железния вратар на “Марица” Илия Николов, с което той се превръща във футболиста с най-много официални срещи в цялата история на клуба!
Кадровите проблеми в състава на “Марица” отново бяха налице. Защитникът на Йордан Пейчинов е контузен, все още не са възстановени Христиан Димитров и Станимир Димитров.
Срещата запона със слаб удар на гостите, който не бе проблем за Илия Николов. Маричани отвърнаха с два добри удара, които бяха бликирани от защитници на “Спортист”. В 17-та минута Веселин Марчев изпълни фалцово свободен удар и топката коварно се завъртя в левия ъгъл на вратата на Ивайло Василев, който успя да отрази. Три минути по-късно Владимир Семерджиев от състава на гостите стреля опасно по земя, но Илия Николов се намеси вещо. Пак той спаси удар с глава след центриране от корнер в 29-та минута. В края на полувремето Радослав Апостолов бе изведен в наказателното поле, но пасът дойде малко по-дълъг и Апостолов от много малък ъгъл не успя да насочи в рамката на вратата.
И през второто полувреме двата тима имаха възможности да отбележат. В 47-та минута Симеон Вешев стреля страхотно с диагонален удар, но топката облиза напречната греда и излезе в аут. Гостите отвърнаха с хубава контра, при която Илия Николов отново се намеси страхотно, отразявайки удара. В 59-та минута Валери Домовчийски засече с глава центриране, но не бе точен. При атака на “Спортист” техен състезател бе намерен на задна греда, но той бе в засада и въпреки, че в последствие той намери мрежата зад Николов гол не бе зачетен. В 60-та минута Мартин Газиев съще бе неточен след удар с глава, а при нова контра на гостите, от отлична позиция, нападателят засече в аут. В 76-та минута Димитър Аврамов стреля от дистанция, но и той нямаше шанс. По-късно удар на Радослав Апостолов бе избит от стража на гостите в корнер. В 82-та минута Александър Бастунов от гостите стреля опасно, но Илия Николов сигурно улови. Малко след това капитанът на “Спортист” Борислав Христов с помощта на свой съотборник задържаха и събориха Валери Домовчийски, като и двамата вече имаха жълти картони, но съдията Михаел Павлов не посмя да покаже нов картон. При друга ситуация Радослав Апостолов бе санкциониран с жълт картон за чисто отнемане на топката от противник. Милен Танчев можеше да донесе победата на пловдивчани с хубав удар 5 минути преди края на мача, но Ивайло Василев изби в корнер. В последната минута на редовното време рефера отсъди дузпа за събаряне на състезател на гостите, а втори жълт картон получи Илиян Йорданов. Дузпата бе спорна, тъй като няма никакво посягане от страна на състезателят на “Марица”, а топката вече бе в ръцете на вратаря Николов. Последва оспорване на ситуацията, което доведе до още два жълти картона за маричани. В крайна сметка вездесъщият Илия Николов спаси дузпата и се превърна в герой за своя отбор в края на мача. А той дойде почти веднага след подновяването на играта и на практика продължение не се игра.
В следствие на съдийството двама основни състезатели на “Марица” ще бъдат наказани за следващия мач – Илиян Йорданов и Радослав Апостолов. Съдията Павлов раздаде общо 11 картона в този мач.
Двата тима добавиха по 1 точка към актива си. “Марица” има 18 в своя и заема 8 място в класирането. Възпитаниците на треньора Николай Димитров ще гостуват на “Беласица” в следващия кръг. Мачът е на 22 октомври от 16 часа на стадиона в Симитли, където петричани домакинстват.
МАРИЦА: Илия Николов, Мартин Газиев, Георги Иванов, Димитър Аврамов, Илиян Йорданов, Радослав Апостолов, Сали Садъков (Милен Танчев), Симеон Вешев (Петър Атанасов), Станислав Маламов (Айкут Янъков), Веселин Марчев, Валери Домовчийски – капитан. РЕЗЕРВИ: Петър Начев, Дъглас Иваноф, Ифеани Дейвид, Стефан Попов. Треньор: Николай Димитров
СПОРТИСТ: Ивайло Василев, Богдан Костов, Борислав Христов – капитан, Сами Пилер, Владимир Сиромахов, Александър Бастунов, Илия Русинов (Кирил Янакиев), Йоан Маринов (Богомил Богомилов), Владимир Семерджиев, Светослав Диков, Ариф Ферадов. РЕЗЕРВИ: Стефано Кунчев, Галин Ташев, Георги Атанасов, Иво Харизанов, Кристиан Андонов. Треньор: Борислав Кьосев
Съдийски състав: ГС: Михаел Павлов, АС1: Кристиян Минков, АС2: Михаел Денчев, 4-ТИ: Мустафа Шефкет, СН: Иво Боев

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!