Destiny

Настаняват изоставеното на паркинг бебе в приемно семейство, майката остава в ареста

Майката, която заряза 5-месечния си син на паркинг до Централна гара в Пловдив, остава зад решетките за нови 72 часа, пише Монитор.

26-годишната Галя бе арестувана в четвъртък в родното си село Обручище край Стара Загора. След като оставила пеленачето на асфалта между колите в Пловдив, тя се качила на рейс и се прибрала при родителите си. Когато била закопчана, се оправдала пред полицаите, че не е имала пари да гледа сина си. Оставила го е, защото искала да му бъдел намерен по-добър дом и родители с възможности. Решението Галя да остане за нови три денонощия в ареста е на наблюдаващия делото прокурор от Районната прокуратура в Пловдив. Пред това време разследващите ще събират данни и факти дали Галя наистина е ходила да проси в района на Централна гара в Пловдив, както е твърдял при разпитите бащата на бебето Григор.

Малчуганът бил изоставен на паркинга на 22 април по обяд. Около 13,30 часа случаен минувач видял зарязаното на асфалта бебе. Мехмед извадил страшен късмет, защото в този момент шофьорка се канела да паркира на мястото, където било оставено бебето. Минувачът видял, че автомобилът може да прегази пеленачето и спрял леката кола. Хората се обадили на 112 и на мястото били изпратени полицаи и социални. Бебето било настанено в педиатрията на УМБАЛ „Св. Георги” в добро общо състояние. Според лекарите за Мехмед били полагани грижи. До него имало намерено шише с мляко, а момченцето било добре облечено за сезона. Ден по-късно от полицията се обърнаха с апел по медиите, ако някой разпознае бебето, да се обади на 112. Така в Четвърто районно отишъл мъж, който казал, че познава бащата Григор.

Той бил задържан в сряда късно вечерта в дома си в Кричим и обяснил, че майката Галя вероятно е в село Обручище. Междувременно стана ясно, че след Великден социалните ще настанят Мехмед в приемно семейство. Григор не е припознал сина си до момента и затова нямал право да иска да му го дадат. Майката Галя пък е заявила, че не желае да се грижи за детето си поради немотия.

Banner 468 x 60 px