Destiny

Зловещи разкрития за убийството в Старо Оряхово

Варненският окръжен съд определи постоянна мярка „задържане под стража“ на 23-годишния Тодор Тодоров, обвинен в убийството на 70-годишния дядо Недялко Горгиев от Старо Оряхово. Престъплението е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Според Наказателния кодекс, престъплението, в което Тодор е обвинен, е тежко, умишлено и се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор, без право за замяна. Защитата му поиска по-лека мярка за неотклонение, като посочи, че е с чисто съдебно минало и има постоянен адрес, на който може да бъде намерен.

Според хронологията на престъплението, представена от обвинението, убийството е извършено на 8 февруари в Старо Оряхово. Тодор живeeл в съседство на жертвата и искал да обере стареца. Той научил, че дядо Недялко държи в къщата си около 500 лева, спестени за черни дни и поискал да му ги вземе. Двамата се скарали и младия мъж намушкал с нож стареца.

После го ударил с кол в главата и го довършил, като я разбил с газова бутилка. След това ровил из цялата къща, като задигнал всичко, което сметнал, че е ценно. В ранните часове на другия ден в полицията е подаден сигнал за намерен мъртъв възрастен мъж в двора на дома си. Пристигналите екипи на полицията и Спешна помощ констатират следи от насилие по тялото на жертвата.

Представителите на прокуратурата посочиха, че след залавянето му, Тодор е съдействал на органите на реда и е направил пълни самопризнания. На служебния си защитник казал, че го направил, след като употребил голямо количество алкохол. Той обяснил, че налагал жертвата си с ръце и с дървен прът.

Прокурор Росица Георгиева обясни, че престъплението е планирано предварително. Нанесени са множество удари в жизненоважни органи по тялото на починалия.

Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, Варненският окръжен съд прие, че Тодор е съпричастен към кървавото престъпление, в което е обвинен. Предвид тежестта му и предвиденото наказание за него, както и високата степен на обществена опасност, съдебният състав счете за реална опасността да извърши и друго деяние или да се укрие от правосъдието, като му определи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Banner 468 x 60 px