Destiny

Брутален изнасилвач към жертвата: Да те изнасиля и да те изхвърля като куче или да стане по лесния начин

Брутален изнасилвач към жертвата: Да те изнасиля и да те изхвърля като куче или  да стане по лесния начин в. Монитор

Карловецът Пеньо Мангъров, по-известен като Сашо Чешкия, отново е в полезрението на полицията и прокуратурата, след като за пореден път изнасилил младо момиче. Това твърдят от окръжната прокуратура в Пловдив, откъдето повдигнаха обвинения на Мангъров за отвличане и изнасилване.

Той бил закопчан на 10 януари в града на тепетата, след като пловдивчанка се оплакала, че Пеньо я е качил в колата си, закарал я е до София, където я е изнасилил. След това я върнал обратно в Пловдив. По повдигнатите му обвинения от окръжната прокуратура в Пловдив го грози затвор от 10 до 20 години или доживотен. Причината е, че това не е първо изнасилване, за което Сашо Чешкия е обвинен. Последно бе арестуван миналия септември и отново бе обвинен в изнасилване на млада жена.

Рано сутринта на 5 септември м.г. в къщата си в столицата той изнасилил дамата, като преди това й дал избор, сочейки й че има две възможности. „Или да те пребия, да те изнасиля и да те изхвърля като куче, или да не се съпротивляваш и да стане по лесния начин”. Момичето явно не се съгласило на лесния начин и Пеньо Мангъров бил арестуван в София. Няколко месеца по-късно случката се повтаря, но с пловдивчанка. Според запознати с разследването момичето доброволно се е качило в луксозната кола на Мангъров и той я е закарал в столицата.

Името на Сашо Чешкия нашумя в началото на века. Той бил издирван от прокуратурата в Чехия за две поръчкови убийства. Едното е от декември 1998г. на богатия строителен предприемач Ладислав Цимерман. Второто покушение е от април 1999г. на осветителя в Народния театър в Прага Иржи Витек. От прокуратурата в Чехия издирвали над 2 години Мангъров и го открили в нашенски затвор. Сашо Чешкия излежавал присъда за изнасилване на студентка. В Прага Мангъров получил 30 години затвор при задочно съдене, която присъда била отменена. През септември 2009г. Мангъров получи 20 години затвор за убийството на Цимерман от окръжния съд в Пловдив, който го оправда за второто убийство на Иржи Витек.

Banner 468 x 60 px