Destiny

Адвокатът на Цвета Таскова разкри нейната версия за катастрофата на "Тракия"

Адвокатът на Цвета Таскова Георги Динев разказа пред "Нова телевизия" нейната версия за катастрофата на автомагистрала "Тракия", при която загинаха шестима души. Той разкри, че тя е интелигентно момиче от интелигентно семейство. Майката на момичето е лекар, а баща й известен авиатор. 

"Цвета има висше образованоие, интелигентно възпитано момиче, през зимния сезон е работила в Пампорово и се е прибирала в дома си в Плевен след края на сезона. Към момента не е ясно всичко - каква е причината и кой от двамата водачи какви свои задължения е нарушил. Нейният разказ е следният: започнала е със скорост 110 км/ч да изпреварва, в началото на маневрата е усетила някаква несигуроност в автомобила, който без причина се е насовчвал наляво. Опитала се е да оправи автомобила, опитала се е да го върне в дясно. Тогава прави удар с дясната си част в лявата част на автобуса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първоначалния шок, в момента възприятията й са по-скоро общи, отколкото детайлни. От този момент тя губи контрол върху управлението, според нея шофьорът на автобуса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двата автомобила се закачат и заедно двата автомобила се насочват към канавката", разказа адвокатът.

Той добави, че Таскова е била адекватна след удара, обадила се е на 112, помагала е на хората, дала е телефона си. Тя и момчето до нея са помогнали на пострадалите в първия момент.

"Има 10 години стаж като шофьор, преди две години е единственото й нарушение с 0,9 промила алкохол. Родителите й са изключително притеснени и объркани. По адрес на тяхната дъщеря се казаха много лъжи. Най-голямата, която казаха в залата, е, че Цвета не съжалява за жертвите на катастрофата, което не е вярно. Втората лъжа е, че тя ще се укрие от правосъдието. Родителите бяха потресени от тези изявления. Изключително добро семейство, много интелигентни хора. Много тежко изживяват трагедията. Цвети от първия момент съдейства какво е станало и кой е виновен за ПТП-то. Ако има тя вина, ще си поеме последствията. Няма да се укрие. Тя просто не е престъпник, а нормален средностаттистически гражданин, който е участвал в произшествие", каза Динев.

 

Banner 468 x 60 px