Destiny

Тотален обрат в случаят с убийството на митничаря Дребчев в Пловдив

Показания на няколко свидетели в съдебна зала в Пловдив могат да преобърнат делото срещу килъра Божидар Атанасов.

Той получи две доживотни присъди заради убийството на митничаря Георги Дребчев от 1999 година и бизнесмена Огнян Харизанов, извършено през 2007 година. Атанасов обжалва първата си доживотна присъда за екзекуцията на Дребчев в апелативен съд. Той не се признава за виновен и твърди, че няма нищо общо със случая, пише блиц.

Основните аргументи за присъдата и са показанията на свидетеля Иван Шиеков, който е твърдял преди време, че в нощта на убийството 13 юни (неделя) е бил заедно с Божидар Атанасов в две заведения в Пловдив, а след това го е закарал до блока на митничаря, не видял какво става, но чул изстрели и на кръста на Божидар на връщане видял пистолет.

Свидетелката Бойка Янушева - Черната вдовица, вчера донесе в съда нотариално заверен документ, който показва, че в деня на убийството заведението не е работели заради ремонт. Кръчмата "Свети Георги" е била затворена цяло лято от май месец заради мащабни реконструкции.

В показанията си Шиеков обаче е заявил, че в същата вечер е бил в същата вечер в тази кръчма. Манушева каза още, че полицията може да потвърди това, тъй като заведението се намира точно до сградата на 5 РПУ в Пловдив. Другата свидетелка, която обори изцяло думите на Шиеков, е Виолета Меретева. Тя и до днес притежава заведение в "Кючук Париж". Жената каза, че на 13 юни 1999 година, ресторантът не е работил. Бил е затворен от 10-и юни, защото всички са били в отпуск и на почивка.

"Никога тогава, та до 2009 година заведението не е работило в неделя", спомни си още Меретева. В съда беше забелязан въпросният свидетел Иван Шиеков, придружаван от жена. Пред репортерът ни тя каза: "Шиеков искаше да каже истината и само истината и да даде нови показания." Той обаче не бил допуснат, защото не такъв бил редът в съдебна зала. Очаква се до месец съдът да се произнесе ще потвърди или отмени доживотната присъда на Божидар Атанасов.

Banner 468 x 60 px