Destiny

Криминални типове в ареста след поредните кражби

Трима извършители на посегателства от търговски обекти са задържани от служителите на реда в Пловдив. Около 18.30 часа вчера в Пето РУ била отведена 32-годишна жена от село Йоаким Груево, направила опит да премине след касова зона на търговска верига на бул. „Освобождение“ без да заплати стоки на стойност над 200 лева.

В петък, след подобна кражба на бутилка марков алкохол за над 100 лева от хипермаркет на бул. „Санкт Петербург“, бил заловен 25-годишен криминално проявен пловдивчанин.

Друг местен познайник на полицията, на 31-години, е заподозрян, че задигнал метални врати от магазин на ул. „Батак“. Спрямо двамата мъже са взети 24-часови мерки за неотклонение в Шесто РУ.

По случаите са образувано полицейски производства, уведомена е прокуратурата.

Междувременно след активни издирвателни действия служители на РУ – Стамболийски разкрили автори на кражба на селскостопански инвентар. Двама криминално проявени мъже от Йоаким Груево, на 40 и 32 години, са заподозрени, че в дните между 9 и 12 март откраднали петвална сенокосачка за трактор в землището на село Брестовица. Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в районната прокуратура.

Banner 468 x 60 px