Destiny

Още скандални разкрития за Жоро Плъха! Застреляният бандит обрал полицайка, докато го разпитва и...

Още скандални разкрития за Жоро Плъха! Застреляният бандит обрал полицайка, докато го разпитва и... Blitz

Застреляният от пловдивския лекар Иван Димитров пловдивски апаш Жоро Джевизов имаше репутацията на най-безскрупулния и дързък крадец в града под тепетата. Кариерата на 40-годишния бандит приключи безславно - той бе пронизан с куршум в гърдите умря от кръвозагуба, проснат на заснежен капак на автомобил. Мургавият рецидивист е задържан десетки пъти за кражби и е лежал няколко пъти в затвора за дръзки посегателства над чужда собственост, пише "Уикенд".

 Самият той се хвалел пред съседите си от гетото в "Столипиново", че спрял да брои кражбите си преди няколко години, когато празнувал удар № 1000.

 "Имало е нощи, когато е реализирал по 10 кражби. Тарашеше основно мазета, заради това е и прякорът му Плъха. Не че беше кокошкар, просто беше неграмотен технически и не можеше да отключва врати със секретни брави", описват покойния си съкварталец ромите от "Столипиново", цитирани от седмичника. Дори в собственото си гето Жоро Плъха не е долюбван, тъй като често е обирал и домовете на други цигани. 

"Преди крадеше заедно с Тошо Кьопавия, но двамата се скараха, тъй като Плъха ограби и собствения си партньор. Двамата задигнали техника от ателие и оставили откраднатото в дома на Кьопавия. следващия ден Плъха се вмъкнал в дома на ортака си и ограбил общата плячка, разказват за подвизите му обитатели на квартала.

 Сред полицаите Жоро е известен с прякора Магнитните ръце. Разправят, че преди няколко години когато бил задържан в районното заради съмнения, че е откраднал велосипед от мазе, циганинът съумял да задигне портмонето следователката, която го разпитвала.

 Една от жертвите му - Милена Петрова, посочи, че през лятото на 2010 г.Джевизов успял да обере една нощ 3 апартамента в Асеновград, сред които и нейния. Циганинът направил ударите, докато се водел затворник, но бил пуснат в градски отпуск. Плъха има в досието си и присъда от 11 години затвор за обир и побой над пенсионери. Той обаче излежал едва 7 години и излязъл преди година. Пред униформените Плъха винаги оправдава кражбите си със зависимостта си от хероина. Според втория баща на Жоро, той имал само три присъди и то не за кражби, а за "побойство".

Banner 468 x 60 px