Destiny

Поискаха 400 000 лева "кръвнина" за убийството в Борисовата градина

Поискаха 400 000 лева "кръвнина" за убийството в Борисовата градина БГНЕС

За 12 април Софийски градски съд (СГС) насрочи делото на Йоан Матев, подсъдим за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г. Процесът започна днес като се проведе разпоредителното заседание по него, предаде  БГНЕС. 

Майката и бащата на Георги ще бъдат частни обвинители. Съдът допусна и гражданските им искове общо за 400 000 лв. обезщетение за причинени болка и страдание. Те се очаква да бъдат и първите разпитани по делото и ще бъдат призовани за заседанието по същество през април. 

Припомняме, че през ноември прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Йоан Матев за извършено от него убийство по особено мъчителен за убития начин.

 Йоан Матев е предаден на съд за това,че на 2 юни 2015 г. в 11.43 ч. в град София, в парк ,,Борисова градина”, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил непълнолетния Георги като му нанесъл един удар с нож.

 В резултат на това били засегнати жизнено важни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия. 

Оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. Матев избягал и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти. 

 

Banner 468 x 60 px