Destiny

36-годишен русенец счупи рекорда за шофиране в нетрезво състояние

36-годишен русенец счупи рекорда за шофиране в нетрезво състояние. Кръвната му проба е показала, че е седнал зад волана с цели 5,24 промила алкохол в кръвта, съобщават от полицията в крайдунавския град.

На 9 януари около 19:10 часа екип на сектор „Пътна полиция“ е изпратен на бул. "Христо Ботев" в Русе, където на платно за движение към гр. Варна при жп моста е настъпила катастрофа с материали щети, но според свидетели единият от водачите бил във видимо нетрезво състояние. При пристигане на местопроизшествието униформените са установили ПТП с материални щети, без пострадали хора, между лек автомобил „Фолксваген Голф” и лек автомобил „Шкода Фелиция”. Изпробвани са двамата водачи за употреба на алкохол с техническо средство, при което положителен резултат е дал водачът на голфа, на 36 години.

Уредът е измерил концентрация от 3,16 на хиляда в издишания въздух. Последвало медицинско изследване - вземане на кръвна проба в болницата. След химичен анализ на пробата е била установена концентрация от 5,24 промила. Разследващ полицай от Пътна полиция е образувал по случая бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК.

Banner 468 x 60 px