Destiny

Съдът върна изненадващо на прокуратурата делото срещу Райфъла

Вторият съдебен състав, който трябваше да гледа отначало новото дело срещу Атанас Червенков, известен с прозвището Райфъла и неговата група, върна делото обратно на прокуратурата.

Неочакваният обрат настъпи, след като съдът прецени, че в обвинителния акт са допуснати процесуални нарушения. Въпреки това, Червенков и другите обвиняеми остават с непроменена мярка – задържане под стража.

Те са обвинени за опит за поръчково убийство, умишлени палежи на луксозни автомобили и незаконно притежание на боеприпаси. Точно преди година Райфъла получи 13-годишна присъда, която обаче бе отменена от Апелативния съд и делото - върнато за ново разглеждане от друг съдебен състав. В началото бе даден ход, като в залата присъстваха и сочените за мишени на Райфъла – управителят на медицински център „Хипоталамус“ – Аргир Аргиров, бившият депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов и съпругата му Татяна, собственици на част от подпалените автомобили.

Аргир Аргиров, смятан за конкурент в медицинския бизнес на Атанас Червенков, за малко не стана жертва на ударната група, след неуспешен опит за убийство. През февруари 2014 г. той бе приклещен в тъмния вход на блока си в Кючук Париж и многократно намушкан с нож. Макар и тежко ранен, мъжът оказал яростна съпротива и убийците изплашени побягнали, без да го довършат.bnr

Banner 468 x 60 px