Destiny

Заловиха телефонния терорист, подавал фалшиви сигнали за бомби през последните дни

Беше установен подателят на сигналите. Това е 45-годишен български гражданин, който се намира на територията на страна от ЕС. Действаме с партньорските служби по установяване на неговото местонахождение и задържане. Това каза директорът на СДВР Ивайло Иванов на брифинг във връзка с установен автор на злоумишлени обаждания, предаде БГНЕС.

В последните няколко дни бяха получени множество злонамерени анонимни телефонни обаждания за поставени взривни устройства на територията на различни обекти на Аерогара София, НДК и НС. Бяха извършени необходимите проверки, такива не бяха открити. Беше направен контакт с партньорски служби, понеже беше установено, че обажданията са подават от карта на чужд мобилен оператор, обясни директорът на СДВР.

Ивайло Иванов посочи, че това лице е подавало "множество сигнали освен до обекти на територията на България и до различни европейски институции назад във времето". На въпроса колко сигнали е подал в последно време, директорът на СДВР каза: На Аерогара София бяха 3, вчера за НДК имаше 2 сигнала и за Народно събрание имаше 1 сигнал. От доста време не е на територията на България, каза Иванов. „В момента имаме конкретна информация, че е на територията на дадена страна, просто умишлено не искам да я споменавам, нека колегите да могат да си свършат работата”, обясни той.

Banner 468 x 60 px