Destiny

Лесбийка поръча убийство от ревност към своя колежка

Лесбийка поръча убийство от ревност към своя колежка в. Монитор

С ченге под прикритие и СРС-та е разкрит коварен план за убийство в Мездра, съобщиха от прокуратурата. Мократа поръчка е направена от 29-годишната Мариана Асенова, която залюбила своя колежка, но я ревнувала неистово от мъжа й. Опитите да я накара да напусне съпруга си ударили на камък, защото той я издържал. И за да сложи край на любовните си мъки, лесбийката решила да премахне своя съперник.

През пролетта тя поръчала убийството му на свой приятел, който неотдавна излязъл от затвора. Той отказал, но няколко месеца по-късно жената отново го потърсила и настояла да премахне съперника й като имитира самоубийство. Наемникът обаче я излъгал, че ще я свърже с килър. Вместо това той я издал на ченгетата, които изготвили план за разобличаването й.

27-годишният мъж изпратил на Асенова чрез текстово съобщение телефонен номер, ползван от служител под прикритие, определен с разпореждане на председателя на окръжния съд във Враца по искане за използване на специалните разузнавателни средства. Въпросният служител бил представен на ревнивата лесбийка под името „Дмитрий“, като бил посочен и ползвания от него телефонен номер, се казва в обвинителния акт срещу Асенова.

В началото на август тя се срещнала в Мездра с „Дмитрий“. Показала му снимки и копие от личната карта на мъжа, за когото планирала убийството. Уговорено било и възнаграждение от 1500 лева. Предоставила информация за местоработата и навиците на съпруга на приятелката си, предала ключ от входната им врата и платила капаро за извършената „услуга“ в размер на 400 лева. Тогава поръчителката е задържана, след което е оставена под домашен арест. Районната прокуратура във Враца пък вече внесе в съда обвинителния акт срещу нея. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи до 6 г. затвор.

Banner 468 x 60 px