Destiny

Ужасяващи подробности за убийството във Варненско

Варненската полиция разкри жестокото убийство, извършено в село Войводино. Задържани са двама мъже.

С постановление на окръжна прокуратура в морския град престоя им в ареста е удължен до 72 часа. Срещу тях е внесено обвинение за грабеж, придружен с убийство. Очаква се държавното обвинение да внесе искане за задържането им под стража.

Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна и с денонощните усилия на служители от ОД на МВР са установени и задържани убийците на 59-годишния самотно живеещ мъж. В ареста са 29- годишният Ивелин М. и 27-годишният Ангел П. от Вълчи дол. Тежкото криминално престъпление е извършено на 16 срещу 17 ноември 2017 г. в дома на жертвата. Сигналът е подаден преди обяд на 17 ноември 2017 г. от съседка. Жената забелязала отворен прозорец на къщата на мъжа. Повикала го по име и след като той не се обадил, уведомила кмета на селото и полицията. Полицейски служители, повикани на местопроизшествието, извършили оглед. Тялото на самотния мъж било намерено вътре в дома му с наранявания от тъп предмет по тялото, главата и ръцете. Първоначалната информация, че е бил убит с брадва е отхвърлена.

Предприети били незабавно оперативно-издирвателни действия и под ръководството на прокурор криминалистите стигнали до убийците. Двамата младежи са проникнали в дома на 59-годишния мъж с намерението да извършат грабеж. Мъжът обаче ги усетил и опитал да им окаже съпротива. С това се обясняват и нараняванията по ръцете на жертвата, твърдят патолозите.

Banner 468 x 60 px