Destiny

Телефонни измамници ужилиха пловдивчани с 180 000 хиляди лева

радио фокус радио фокус

180000 лева са придобили престъпниците при телефонни измами в Пловдив от началото на месец септември до днешна дата. Това съобщи на брифинг директорът на ОДВМР старши комисар Атанас Илков.

Осъществените измами в града оттогава са 21, като жертвите са предимно възрастни хора, които са лесно податливи. „Наред с всички превантивни мерки на полицията, за съжаление тези хора продължават да бъдат мамени по най-бруталния начин”, каза старши комисар Илков.

„След концентрацията на телефонни измами в Пловдив от началото на септември полицията предприе редица издирвателни мероприятия, в резултат от които беше установена група лица, извършители на тези измами, т.н. „въртачи”, посочи Илков. Те са били на територията на Румъния, като трима от тях са били задържани на влизане в България.

В Пловдив са задържани още три лица – „мулета” и шофьорът им. Двете лица са вече в ареста, с постоянни мерки за неотклонение. Шофьорът е освободен под парична гаранция. Именно при провеждането на тези операции полицията се натъква на данни, че техен служител е във връзка с „мулетата” и това е Стоян Павлов, началник „Охранителна полиция” в 3 РУ. „Те са провеждали срещи с него и той е получил сумата от 300 лева, като са искали давайки тази сума той да им бъде нещо като закрила”, каза Илков.

По думите на окръжния прокурор заради теча на данни от служители на МВР в Пловдив към журналисти, единият от свидетелите все още се издирва.

Banner 468 x 60 px