Destiny

Шестима пияни откраднаха автобус в пловдивско село, блъснаха го в стълб

Пияни младежи от Брестовица отмъкнаха пътнически автобус, паркиран в селото. Те се напили солидно в местната кръчма и решили да се позабавляват, като задигнат рейса на "Хеброс бус".

Разбили предната врата, влезли и успели да запалят двигателя. Подкарали рейса из селото, като се блъснали няколко пъти. Накрая се ударили в стълб и избягали. Почерпените шестима обирджии се отървали без травми.

По случайност няма пострадали, тъй като инцидентът е станал през нощта. Криминалистите заловили извършителите по оставените от тях следи. Образувано е досъдебно производство за кражба. В Брестовица твърдят, че младежите не са създавали досега проблеми.

"Рейсът е задържан като веществено доказателство. Щетите по него са за над 2000 лева", коментира управителят на "Хебро бус" Веселин Дошков.

Потрошеният автобус е обслужвал линията от Пловдив за Брестовица. Тъй като шофьорът живее в селото, го паркирал на улица, съседна до дома му. Едва на сутринта, когато тръгнал за работа, водачът установил, че автобусът го няма, и се обадил на 112.

В Брестовица били изпратени полицаи и жандармеристи, които след обиколка по улиците открили катастрофиралия рейс. Фирмата превозвач е пуснала друг автобус по направлението, докато бъде ремонтиран разбитият./24 часа

Banner 468 x 60 px