Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) “Капитан Андреево” задържаха 40 200 къса цигари и 335 опаковки с лекарствени средства при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от пресцентъра на митницата в Свиленград.

На пункта шофьорът на влекач с полуремарке с турска регистрация представил редовни документи за превозваната стока – авточасти от Турция за Белгия. По метода “анализ на риска” камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. При нея сред декларираната стока са открити кашони с 2010 кутии (40 200 къса) цигари с чужд бандерол. В хода на проверката са открити и 355 опаковки с инжекционни разтвора, ампули и таблетки с различно предназначение.

Контрабандните тютюневи изделия и медикаменти са задържани. На шофьора – турски гражданин, са съставени два акта, допълват от митницата.

banner

Според статистиката на ведомството от началото на годината досега на пункта са задържани 18,622 млн. къса контрабандни цигари. Миналата година на “Капитан Андреево” са иззети 10,442 млн. къса тютюневи изделия без акцизен бандерол. Това е с 1,3 милиона къса повече от предходната 2021 година.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!