Пуснаха под домашен арест жената, убила приятеля си в Тракия

Пловдивският апелативен съд измени мярката за неотклонение на Б. Б. от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Срещу нея е повдигнато обвинение за умишлено убийство на приятеля й И. А., станало на 6.01.2023г. в апартамента му в ЖК „Тракия“.

Обвиняемата отишла да поиска заем от пострадалия, почерпили се с алкохол, но между двамата възникнал скандал. Пострадалият извадил законно притежаван пистолет, с който по думите на обвиняемата, я заплашил. Тя успяла да вземе оръжието и с него произвела шест изстрела, четири от които попаднали в пострадалия. Той починал от нараняванията си.
Тримата защитници на обвиняемата пледираха за промяна на мярката й за неотклонение в по-лека.
Апелативните съдии прецениха, че от доказателствата по делото и направения на 19.04.2023г. следствен експеримент, обоснованото предположение за съпричастност на Б. Б. към престъплението, в което е обвинена, е леко разколебано. Съдът призна, че спорните моменти по делото са много, с обвиняемата не е работено отдавна, не е изготвена експертиза на натривки от ръцете на обвиняемата. Съдът прецени, че тя е с чисто съдебно минало, има постоянен адрес, няма опасност да се укрие и да извърши престъпление. Наложена й е забрана да напуска страната.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Banner 468 x 60 px