Шокиращ обрат по делото "Семерджиев"

Делото „Семерджиев“ влезе в нова фаза. Пред съда ще се чуят заключенията от назначените експертизи по делото. В съдебното заседание присъстват 21 вещи лица, изготвили експертизите.

Две експертизи показват различни факти. Едната, че има метаамфетамини, а другата, че няма наркотици.

В понеделник адвокатът му не се яви в зала и не представи уважителна причина. Затова отнесе 1000 лв. глоба, припомня Blitz.

Днес близо десет вещи лица се очаква да защитят заключенията си относно удара, помел две млади жени, скоростта на джипа, както и наличието на алкохол и наркотици в кръвта на Семерджиев.

Токсико-химична експертиза показва, че замразените проби кръв не отговарят на изискванията. Установено е наличие на метамфетамини. Количествен анализ лабораторията не извършва, научи bTV.

Едно от вещите лица свидетелства, че заразяването не влияе на наркотичните вещества.

Друго вещо лице е заявило, че пробата, която е постъпила в Института по криминалистика се зарежда в системата и техен служител я изследва.

От пробата може да стане ясно какъв наркотик е приел, но не какво количество и кога е взето. Останалата кръв, взета като проба от Семерджиев, е значително под марката и не може да се направи нова експертиза.

Съдебно-химическата експертиза заключва, че не се доказва наличие на наркотични вещества, лекарства и други. Експертизата се прави по различен метод на изследване от токсико-химичната експертиза.

Друго вещо лице е заявило пред съда, че е използван метод, където чувствителността по отношение на метамфетамин е 70 на мл. В случая теста е отрицателен, т.е ако има концентрация е под тази.

Вещото лице от първата експертиза уточни пред съда, че техният подход на изследване е различен. С друга апаратура е метод и е с много по-висока чувствителност.

Banner 468 x 60 px