При проверка на товарен микробус „Ивеко Дейли“, собственост на фирма от София, край село Аспарухово в община Медковец вчера са открити 39 чужденци без документи, представили се за граждани на Сирия, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Мигрантите, които са 24 мъже, 4 жени и 11 деца, са задържани за денонощие в Районното управление на МВР в Лом. Предстои те да бъдат заведени в специализиран дом за временно настаняване на чужденци. За денонощие в ареста на управлението в Лом са задържани шофьорът на микробуса, който е неправоспособен и друг криминално проявен мъж на 28 години от Лом, който шофирал лек автомобил „Ауди А6“ и се движел като пилотна кола пред микробуса с мигрантите. При проверка с дръг тест се оказало, че шофьорът на микробуса управлява не само без да има шофьорска книжка, но и под въздействието на амфетамини. В чантичка на предната седалка до него са открити 0,97 грама амфетамини и 1,08 грама марихуана. И от двата автомобила са иззети мобилни радиостанции.

По случая са образувани четири досъдебни производства, работата по които продължава под ръководството на прокуратурата, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

banner

През миналата година в региона също имаше един случай на задържан микробус с мигранти. Имаше и задържани високо по билото на Стара планина при опит да преминат границата със Сърбия. Съдът в Монтана отказа екстрадиция на задържан в планината ирански гражданин в родината му по опасения за преследване срещу него на религиозна основа.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!