Специализирана полицейска операция на територията на общините Карлово и Сопот

Превантивните мерки за недопускане на престъпления и закононарушения в малките и отдалечени населени места продължават да се прилагат активно от пловдивската дирекция на МВР.

В рамките на планираните дейности днес се провежда специализирана полицейска операция от служители на РУ-Карлово. Участват също и екипи от пловдивските сектори „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“ и от Зонално жандармерийско управление.
Акцията е насочена срещу конвенционалната престъпност и всички видове незаконни дейности, сред които контрабанда с акцизни стоки, употреба и разпространение на наркотици, престъпления против горското и селското стопанство. С особено внимание се извършват и проверките за спазване на правилата за движение, като се акцентира върху управлението на МПС от неправоспособни шофьори, употребили алкохол или наркотици, проявяващи агресивно поведение на пътя или движещи се със скорост над допустимата.

banner

Към 16.30 ч. униформените са работили в крайните квартали на градовете Карлово, Сопот и Баня и селата Розино, Христо Даново, Столетово, Слатина, Певците, Соколица.

Общо са проверени 298 лица и 390 моторни превозни средства. С технически средства за употреба на алкохол са изпробвани 12 водачи, а други 7 – за употреба на наркотични вещества. За констатирани нарушения на ЗДвП са съставени 10 акта и издадени 41 глоби с фиш. Други 9 акта са на основание Закона за българските лични документи.

Инспектирани са две стокови тържища и 8 търговски обекта, в два от които са констатирани нередности по отношение на безопасността на храните.

Посетени са и 62 частни адреса. В един двор е открита натоварена каруца с незаконно добити дърва за огрев и по случая е взето отношение от служители на Държавно горско стопанство – Клисура. От други шест жилища пък общо са иззети контрабандни над 1500 къса цигари и 17 килограма тютюн. За престъплението – по чл. 243 от НК, са образувани две бързи производства и задържани жители на Карлово и Розино, а проверки се водят срещу други четирима от Сопот, Христо Даново, Кърнаре и Певците.

По линия на пътния контрол е засечен дрогиран шофьор, който също е отведен в полицейския арест в рамките на започнато бързо производство.

По време на операцията е хванат и притежател на наркотици – установен е в Сопот с около 2 грама амфетамин.

Предстои до края на акцията полицейските екипи да включат в обхода си и селата Дъбене, Войнягово, Климент, Каравелово и Богдан.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!