Destiny

Съдят двама, взели 900 лева за разваляне на магия от болна жена

В Районен съд - Пловдив е насрочено дело срещу двама съпрузи, предлагали разваляне на магия от жена със здравословни проблеми. Срещу тях е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.209, ал.1 от НК, за това че през юни в Пловдив с цел да набавят за себе си имотна облага са заблудили жена с инициали М.З.К., че спрямо нея имало направена магия за болест, за раздяла с любим човек и за неразбирателство с децата и ще й изпратят предмети, с които да развали магията, като така й причинили имотна вреда общо в размер на 900 лв.

Двамата съпрузи били безработни и си набавяли парични средства като рекламирали себе си като „Маг А.“ и „Маг Н.“ в различни интернет сайтове, като лица, имащи паранормални способности и предоставящи услуги по ясновидство, гадаене, восъколеене, разваляне на магии, оказване на помощ по свръхестествен начин при различни здравословни проблеми. Измамената жена от дълги години имала здравословни проблеми и преживяла за кратко време различни житейски несгоди. Тъй като традиционната медицина не успявала да доведе до пълното й оздравяване, решила да потърси алтернативни методи, като попаднала на публикуваните в Интернет обяви от обвиняемите за разваляне на магии.

След като позвънила на съпругата, тя й заявила, че й е направена магия за болест, за раздяла с любим човек и неразбирателство с децата й, като можела да й помогне да развали направените й магии, но за целта било необходимо свидетелката да й изпрати пари, срещу които обвиняемата ще изпрати различни амулети. Свидетелката се съгласила на предложението й и започнала периодично посредством „Изи Пей“ да изпраща на обвиняемата определени от последната парични суми, а срещу тях започнала да получава колети със свещи, оцветени течности, муски с текстове, написани на арабски език и да изпълнява различни ритуали по начин, обяснен й от обвиняемата, до момента, когато колетът за „заключителният ритуал“ не бил изпратен, а обвиняемата спряла да вдига телефона си.

Съпругът е обвинен за същото деяние, тъй като свидетелката решила да потърси и друго лице, което да й окаже помощ посредством свръхестествените си способности и попаднала на обявата на „Маг Н.“. Той обяснил на свидетелката, че ще развали магията чрез изпращане отново на предмети, с които да се изпълняват ритуали срещу сумата от 200 лв.,  като не възнамерявал да изпраща каквито и да е предмети на свидетелката, а единствено целял да я измами.

Banner 468 x 60 px