Съдът в Пловдив остави в ареста арестуваните за шпионаж в завод "Арсенал"

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетата от Окръжен съд - Стара Загора мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо всеки един от тримата бивши служители на „Арсенал“ АД – Казанлък. 

          Съдът прецени, че правилно Окръжен съд – Стара Загора е приел, че от доказателствата по досъдебното производство, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са съпричастни  към деянията за които са привлечени  към наказателна  отговорност.

           Касае се за престъпления, за които законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода. 

           В мотивите си Апелативен съд – Пловдив приема, че като се вземе предвид обстоятелството за вменената деятелност, броят на деянията, разнородният характер на обществените отношения, които се засягат с тях, периодът на извършване, съучастието на обвиняемите, обоснован е изводът на Окръжен съд – Стара Загора, че се касае за деяния с висока степен на обществена опасност и е налице реална опасност обвиняемите да извършат престъпление. Налице е и такава да се укрият с оглед факта, че и тримата са чужди граждани и многократно са напускали пределите на страната.

          Определението на Апелативен съд – Пловдив и окончателно.

Banner 468 x 60 px