Разбиха цех за контрабанден тютюн

Склад с безакцизен тютюн и машина за неговото рязане откриха криминалисти от Шесто РУ Продължават активните действия на полицията във връзка с пресичането на незаконната търговия и разпространение на акцизни стоки.

В обедните часове на 26 януари била предприета проверка на територията на Асеновград. Лек автомобил «Фолксваген» бил спрян на ул. «Иван Асен II“. Водач на превозното средство с пловдивска регистрация, бил 50 годишен криминално проявен и осъждан жител на кв. «Столипиново». В автомобила пътували 21- годишен млад мъж и жена на 45 години.

Служителите на реда претърсили багажника на колата, където открили 10 чувала ситно нарязан тютюн с тегло около 100 кг. В хода на работа било установено, че мъжът и жената са семейство и са наели помещение в покрайнините на Асеновград, където държат незаконната стока. Последвало претърсване и в складовото помещение от където са иззети 200 кг тютюневи листа, 50 килограмова тютюнева бала, ситно нарязана листна маса, електронен кантар и машина за рязане.

Задържани за 24 часа са и трите лица, съпричастни към извършеното престъпление.

Banner 468 x 60 px