Destiny

Снимки: Акция срещу дрогата в Пловдив, 6 са в ареста

Шестима са в ареста след  специализирана операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества.

В хода  на акцията, проведена от служители на Трето РУ са задържани наркодилър, двама мъже- в момент на притежание на различни видове и количества наркотик и двама дрогирани водачи.

Под надзора на компетентната  прокуратура  са образувани четири бързи и едно досъдебно производство.

Мъжете задържани за престъпления по пътищата са на възраст  26 и 30 години и са извършили криминалните  деяния на територията на областния град. Униформени спрели за проверка  лек автомобил, управляван от 26 годишен млад мъж от гр.Сопот и в хода на работа установили по надлежния ред, че  мъжът шофира под въздействие на коктейл от амфетамин, метамфетамин и марихуана. При последвал обиск от лицето и  превозното средство били иззети повече от 4 гр. марихуана и амфетамин. Справка в масивите на МВР сочи, че това не е първата подобна проява на задържания. 

Бонзай е иззет от друг 30 годишен пловдивчанин, който също управлявал автомобила си дрогиран.

Автопатрул спрял водач на МПС за проверка, а  полевият му тест реагирал положително на употребата на амфетамин и  канабис.

За държане с цел разпространение на наркотични вещества в ареста е 20 годишен младеж от  пловдивското село Кадиево. При личен обиск от проверения били иззети амфетамин, марихуана и електронна везна. Различните видове високорискови вещества са с общо тегло над 12 грама. Наркотикът бил прикрит старателно в опаковка от ядки.  За притежание на марихуана и амфетамин е задържан и 38 годишен пловдивчанин.  От лицето са иззети 30 гр марихуана и около 4 гр амфетамин.

Работата по документиране на случаите продължава.

Banner 468 x 60 px