Destiny

Съдят пияния младеж, убил таксиметров шофьор при катастрофа в Пловдив

bnr bnr

Младежът, който през лятото на миналата година причини тежка катастрофа със загинал край моста на „Адата“, днес се изптравя пред съда в разпоредително заседание.

Трагичният инцидент стана на 3 август, към 3.30 след полунощ и тогава на място загина 60 годишен таксиметров шофьор, чиято кола бе пометена от БМВ-то с 23 годишния Александър Димитров и компанията му.

Сблъсъкът стана на кръстовището на бул. „Шести септември” и моста, където младежът, пиян и надрусан, профучал без да спре. Собственикът на БМВ-то - Щерьо Атанасов и техни приятели били на годеж в Столипиново, където солидно се почерпили, а подсъдимият Александър смъркал и кокаин.

Когато след полунощ навън завалял дъжд, собственикът поканил компанията в колата си, където продължили с алкохола. Решили да отидат на нощен бар и зад волана седнал Александър, който освен всичко друго, нямал и шофьорска книжка и така се стигнало до тръгичната катастрофа. На днешното заседание ще се реши дали процесът ще мине бързото производство, с признаване на вина, или по общия ред.

Banner 468 x 60 px