Destiny

Задържане под стража за 4- мата, отвлякли и смляли от бой пловдивчанин

Окръжен съд - Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо всеки от  обвиняемите Й. А., К. К., С. Х. и И. С.

Четиримата са привлечени към наказателна отговорност за това, че на 19 септември 2020 г. в гр. Пловдив и по пътя за х. Студенец, като съизвършители и в съучастие, са отвлекли К. Ч. и са отнели чужди движими вещи от владението на К. Ч. с намерение противозаконно да ги присвоят, като за това са употребили сила и заплашване - престъпления по чл. 142 ал.2 т.2 вр. чл. 142 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 и по чл. 198 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК

Съдът прие, че от събраните до момента доказателства е налице обосновано предположение всеки от четиримата да е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем. 

Според съда при мярка, различна от задържане под стража, няма опасност четиримата обвиняеми да се укрият, но съществува опасност да извършат престъпление. 

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на  1 октомври от 10.00 часа.

23 септември 2020 г.

 

Banner 468 x 60 px