Destiny

36- годишен нападна и ограби възрастна жена

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Д.Й., на 36 г., за това, че на 26 юни 2020 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи

– черно кожено портмоне, мобилен телефон и сумата от 40 лева, всички вещи на обща стойност 62 лв., от владението на другиго – пострадалата 86-годишна  жена, с намерение противозаконно да ги присвои като е употребил за това сила – престъпление по чл. 199 ал.1 т.4 вр. с чл. 198 ал. 1 вр. чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 26 юни 2020 г., в гр. Пловдив, пострадалата 86-годишна жена излязла от дома си и се отправила към близката аптека, откъдето си взела лекарства. Когато излязла, тя преброила парите и установила, че в портмонето си има 40 лева. Обвиняемият Д.Й. минал в този момент покрай нея и посегнал да вземе парите. Жената му се скарала и той се отдръпнал. След това пострадалата тръгнала към друга аптека. Там фармацевтката я помолила да изчака на пейката в помещението, защото описвала съдържанието на касата. Пострадалата седнала, като държала портмонето в ръцете си. Обвиняемият Д.Й. влязъл бързо в аптеката, дръпнал портфейла и избягал навън. Пострадалата извикала: “Обраха ме“, като тръгнала след Д.Й., но се движела много бавно. Аптекарката също последвала след нападателя, но не успяла да го настигне. Бил е подаден сигнал в полицията.

Спрямо обвиняемия Д.Й. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той е осъждан многократно за престъпления от общ характер.  

Banner 468 x 60 px