Пловдивският апелативен съд потвърди взетите от Окръжен съд – Стара Загора мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо петима мъже.

Срещу С. К, М. М., С. Г., Д. К., и В. Д. са повдигнати по две обвинения – за участие в организирана престъпна група, както и за отглеждане на растения от рода на конопа, добиване, производство и преработване на марихуана. Обвиняемите са задържани при проведена специализирана полицейска операция на територията на област Стара Загора. В хода на разследването е установено, че петимата мъже са отглеждали марихуана в три ниви в землището на с.Селце, община Мъглиж, и в землището на гр.Казанлък. След извършени процесуално-следствени действия са открити и иззети 620 кг. сурова маса от растенията и 360 кг. марихуана в процес на сушене и обработка.
Апелативните съдии, след като обсъдиха събраните и приложени по делото доказателства, приеха, че съображенията на първоинстанционния съд, че може да се направи обосновано предположение, за това, че и петимата обвиняеми са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност, са достатъчно убедителни. Съдът обоснова конкретно за всеки един от обвиняемите, защо е налице и реалната опасност да се укрие или да извърши друго престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Предвидените в Наказателния кодекс наказания са от 3 до 10 години лишаване от свобода за отглеждане на растения от рода на конопа, а за участие в организирана престъпна група също са от 3 до 10 години лишаване от свобода.
Определението на Апелативния съд е окончателно.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!