Арестуваха в Милано българин, издирван за жестоко убийство

Полицията в Милано закопча 60-годишния българин Митко Колев Мишев и го заключи в местния затвор „Сан Виторе“, съобщава  "Монитор".

Нашенецът е бил задържан по искане на Районния съд във Враца, като е бил „закован“ на централната улица „Турати“, по която се движел сам с мощен джип с българска регистрация.

По ирония на съдбата арестуваният е бил спрян за рутинна проверка на броени метри от генералното консулство на нашата страна в столицата на областта Ломбардия.

Медиите в Милано обявиха Мишев за жесток женеубиец, тъй като преди 15 години той бил претрепал съпругата си с юмруци и ритници. После бил вкаран в затвора за много години напред, но през 2019 година се възползвал от алтернативна мярка за задържане заради добро поведение. Тя му осигурявала на практика почти пълна свобода, независимо от факта, че имал да излежава още 18 години.

Мишев се възползвал от мярката и само няколко седмици по-късно избягал в чужбина. От тогава той бил търсен под дърво и камък в цяла Западна Европа като особено опасен престъпник.

Италианските правораздавателни органи очакват искане от българската страна за екстрадирането на беглеца и връщането му в родината.

Banner 468 x 60 px