Destiny

Съдят 27- годишен, задигнал лаптоп, таблет и телефон от апартамент в Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Б.Б., на 27 г., за това, че на 11 февруари 2020 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, чрез използване на техническо средство - комплект от шперцове, е отнел чужди движими вещи лаптоп, таблет, мобилен телефон, и други вещи, всички на обща стойност 360 лева, от владението на мъж и жена, без тяхното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196 ал.1 вр. чл. 195 ал.1 вр. чл. 194 ал. 1 вр. чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Двамата пострадали били съпрузи. На 11 февруари 2020 г. излезли от апартамента си на бул. „Марица“, като заключили входната врата със секретна брава. Обвиняемият не работел, живеел под наем в таванско помещение на друг адрес. Той решил да извърши кражба на вещи от жилище, за да ги продаде и да си набави пари.

Обвиняемият Б.Б. влязъл в жилищния блок на бул. „Марица“ и се качил на 12-я етаж, където живеели съпрузите. С помощта на техническо средство – шперцове, отворил входната врата, отнел от апартамента различни вещи – лаптоп, таблет, мобилен телефон, както и банкнота от 20 евро. След това продал таблета в кв. „Изгрев“, в гр. Пловдив, но мобилния телефон не успял. Сложил в устройството сим-карта и започнал да го ползва. Пострадалите установили за извършената кражба, когато се прибрали в дома си.

На 8 април 2020 г. обвиняемият Б.Б. е бил установен и задържан от полицията.

Спрямо Б.Б. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той е осъждан. 

Banner 468 x 60 px