В неделя – 1 октомври, Международен ден на музиката и поезията, от 17 часа в парк „Лаута“ ще се проведе фестивала „Изкуство без граници и възраст“.

На сцената ще се изявят с песни, танци и стихове пловдивчани, членове на пенсионерските клубове в града. Маестро Мичо Димитров и обичания поппевец Христо Кидиков ще бъдат част от фестивалната програма.

„Ще очакваме пловдивчани и гости на града да подкрепят нашите участници, да се забавляваме заедно, да попеем, да потанцуваме и да бъдем заедно на празника“, споделиха двамата обичани музиканти във видеообръщение.

banner

Фестивалът се организира от Национално сдружение за единство и партньорство, по проект „60+“, финансиран от Община Пловдив, включен в Календара на културните събития на Община Пловдив за 2023 г.

Участниците в инициативата „60+“ реализираха серия от инициативи в навечерието на 1 октомври, който е и Международен ден на възрастните хора. Преди дни бе открита изложба на фотографии, картини и изделия от приложни изкуства, изработени от пенсионери от всички райони на Пловдив. Те показаха създаденото от тях по време на творческите работилници, в които заедно с професионални фотографи и художници придобиха умения в областта изобразителното изкуство, литературата, музиката и фотографията. Пенсионерите имаха възможността да бъдат ученици на известния художник Аспарух Сърбов – Пуха, който им показа специфични техники в живописта и пластиката. Курсистите получиха умения и в областта на танците, музиката, литературата, приложното изкуство.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!