Destiny

Оставиха в ареста собственика на хотел "Мерита"

Пловдивският апелативен съд потвърди изменената от Окръжен съд – Пловдив мярка за неотклонение от „задържане под стража“ в „домашен арест“ спрямо  А. А. Наложена му е забрана за напускане пределите на страната.

Той е задържан на 19.05.2020 г. заедно с брат му и снаха му. Срещу него са повдигнати две обвинения  за това, че   като съизвършител с брат му обвиняемия С. А., е  предоставял помещения за полови сношения и блудствени действия /чл. 155 от НК/ в хотел „Мерита“ край Войводиново, както и за това, че  в съучастие като помагач е заподозрян в пране на пари/чл. 253 от НК/.

Съдът прецени, че по отношение на  А. А. и понастоящем от наличните по делото доказателства, се извличат данни въз основа на които  може да се обоснове подозрение относно авторството му в престъплението по чл.155, но не са достатъчно за тези за второто обвинение, а именно за участие в пране на пари. От свидетелски показания се установява, че А. А.  и брат му, който е основният обвиняем по делото, са с влошени отношения помежду си през последните няколко години. 

Апелативният смята, че правилно първоинстанционният съд е преценил, че при по-лека мярка за неотклонение спрямо А. А. няма  опасност той да се укрие или да извърши престъпление, предвид  данните за известен постоянен адрес на местоживеене, семейната му и стопанска ангажираност, чисто съдебно минало. 

Определението на Апелативен съд е окончателно.

По друго дело днес Апелативен съд – Пловдив измени мярката за неотклонение на И. Ч. от „задържане под стража“ в парична гаранция от 100 000 лева. Той ще бъде освободен след внасяне на сумата. На обвиняемия  е наложена и забрана за напускане пределите на страната.

Срещу него е повдигнато обвинение за съучастие с Е. К. в длъжностно присвояване на 1.5 милиона лева от офис на „ВИП „Секюрити“ ООД в град Пловдив. Според обвинението, в продължение на година и половина / от 01.11.2018 г. до 12.04.2020 г./, И. Ч. и  Е. К., са присвоили пари от касети, с които фирмата зареждала банкомати в града. Е. К. е бил ръководител на офиса, а обвиняемият И. Ч. е работел в трезора. Пред разследващите И. Ч. е признал, че е присвоил само 400 000 лева. 

Определението е окончателно. 

Заседанията и по двете дела се проведоха чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираха обвиняемите и съдебната зала, в която се бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

 

Banner 468 x 60 px