Destiny

Дефиле "Вино и гурме" в Пловдив се завръща с нови дати през месец юни

Отново казваме „Здравей“ на нормалния живот след месеците на строго спазване на противоепидемиологичните мерки във връзка с COVID -19. Сега е моментът да наваксаме отложените събития и да посетим едно от най-приятните и харесвани от пловдивчани и гостите на града – фестивалът Дефиле „Вино и гурме“.

През изминалите пет години, дефилето се провеждаше през месец май. Тази година, неговото шесто издание ще се състои в дните 27 и 28 юни (събота и неделя) – време, в което ще имаме удоволствието отново да опитаме съчетанията от хубави вина и кулинарно гурме.

Къде?

Разбира се отново в Стария Пловдив, където топлите лъчи на слънцето, зеленината на дърветата, китните багри на цветните дворчета, загадъчната привлекателност на възрожденските къщи създават най-уютната обстановка за кулинарното изживяване. Отново водещи винопроизводители от региона ще представят своите уникални вина, а ресторантьори ще подберат най-подходящите ястия за тях, съобразени с отделните локации.

Откриването на 6-тото издание на фестивала Дефиле „Вино и гурме“2020 ще се състои на 27.06.2020 г. (събота) от 13:00 ч. в началото на Стария град, на стълбите пред храм „Света Богородица“.

Дегустациите в събота /27.06./, са от 13:30 ч. до 20:00 ч. , а в неделя /28.06./ от 13:00 до 19:00 часа. Дегустациите стават срещу жетони, като 1 жетон = 1 дегустация. От всяка локация може да се закупят следните пакети: 4 жетона на цена от 3 лв., 12 жетона за 9 лв., чаша с държач и 8 жетона – 12 лв., а също така чаша с държач, 8 жетона и брандирана торбичка за 2 бутилки вино за 16 лв. Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите.

Кой кого ще оценява?

Жури, съставено от доказани експерти ще даде своите оценки за професионализма на участниците. Посетителите също ще влязат в ролята на оценители. Тяхната оценка ще се формира чрез попълване на анкетни карти и отчитане на брой събрани дегустационни жетони от всеки участник.

Наградите на експертната комисия за „Най-умело съчетание на вино и храна” на ресторантите и винопроизводителите, участници в събитието ще бъдат връчени по време на „Вечер на награждаването”.

Организатори на Дефиле "Вино и гурме" са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив, в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии - Пловдив, кетъринг-фирмите, и всички участници във винения бизнес, както и институциите, свързани с културата и изкуството в града.

Banner 468 x 60 px