Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, заместник-кметът Фиданка Кацарева и директорът на Регионалния исторически музей Стоян Иванов бяха гости на тържество в ДГ „Перуника“, посветено на Васил Левски.

Директорът на РИМ – Пловдив разказа на малчуганите за живота и делото на Апостола на свободата и им подари книжки за него, а те изнесоха поетично-музикална програма, която включваше песни и стихове за бележития българин.
Кметът на район „Централен“ подари на ДГ „Перуника“ портрет на Васил Левски и пожела на децата да носят в сърцата си спомена за големия български революционер.
„Благодарение на Васил Левски България днес е свободна държава. Нека този портрет всеки ден да Ви напомня колко е важно да следваме примера и идеала на Апостола, да бъдем достойни българи и да се борим за всички свои свободи“, подчерта Георги Стаменов.
Възпитаниците на детското заведение пък зарадваха кмета и директора на Регионалния исторически музей с изработени от самите тях красиви национални трибагреници.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!