Усилена работа от няколко дни кипи на стадион “Христо Ботев”. Репортер на PlovdivNews.bg вчера видя, че над 100 работника действат по строителните дейности на съоръжението, а днес също е така.

От Сдружение ПФК Ботев обявиха днес, че първият етап от строителството ще бъде разделен на два подетапа по желание на футболния клуб, за да може по- бързо да се върне на сатдиона.
По потвърдена информация на PlovdivNews.bg всички усилия са насочени мачът с Левски, предвиден за уикенда 14- 17 април, да се играе на “Колежа”.
От фирма ПИМК, която е изпълнител на строителството, са изцяло мобилизирани с максимален ресурс, за да се извършват строителните дейности в най- кратки срокове.
Осветлението ще бъде монтирано на козирката на Цетралната трибуна и на Трибуна Изток. То ще бъде най- модерното в България.
От Ботев ще обзаведат съблекалните, които временно ще са на Трибуна Изток. Там временно ще са и съдийските стаи, за делегатите и лакарски кабинет.
В началото на март започва монтирането на седалките, които вече са складирани на стадиона.
Ще бъде сложена LED системата, която беше оправена от специалист лично изпратен от Антон Зингаревич, който направи и таблото в Коматево, а същото ще бъде поставено временно и на Колежа.
На първия етап билетите ще се проверяват със специални четци, а турникетите ще бъдат сложени на втория етап.
Фенове ще има на всичките 4 трибуни, като конструкцията на козирката зад вратите ще започне да се поставя след края на първенството.
От фирмата, която направи терена обявиха, че и теренът до средата на април ще е в перфектно състояние.
Така голямата мечта на всички ботевисти и големите усилия, които те положиха, са на път да се увенчаят с успех и Ботев да се завърне в своя дом в средата на април след 9 години и 5 месеца от последния мач там.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!