Destiny

Представят книгата "Танц върху жарава" в РЕМ- Пловдив

В Регионален етнографски музей - Пловдив на 16 октомври 2019 г. (сряда) от 18:00 часа, ще се проведе музикално-поетична вечер и премиера на книгата на Мариана Ангелова "Танц върху жарава" с участието на Йоана Николова (пиано) и в присъствието на автора. Книгата ще бъде представена от акад. Марин Кадиев. Вход свободен. 

Мариана Ангелова - родена в града на мечтите - Димитровград, но ги осъществява в Хасково чрез семейството и работата си в областта на здравеопазването. Завършила е Медицински  университет София и Журналистически факултет на СУ „Св. Св. Климент Охридски“. В момента работи като медицински представител във фармацефтична фирма. Впрочем мамят я дългите пътища, обича да пътува, да се докосва до непознати места. Желанието й да опознава все повече хора, градове, държави и да вниква в техните съдби , я кара да пише поезия. Вълнението да се докосва до древната история на земята, до тайните на великите творци, оставили ярка диря след себе си, рожда и първите й куплети. Шест от нейните стихотворения намират място в алманаха за съвременни български автори –„Думите“. Книгата й  е част от Конгресната библиотека във Вашингтон. Мариана поддържа страстта си към латино-танците и пренася аромата на танцуваща жена в стиховете си.  Танцът е вплетена метафора в  заглавието на книгата, изразявайки нейната същност.

Първата й книга  „Танц върху жарава“ е в памет на младата художничка Христина Христова, която е оставила траен спомен в сърцата на близките й хора, а стихосбирката оживява чрез нейните картините. Стиховете  са цветен, емоционален пътепис на местата, където е била и чувствена картина на изживяното.

Насладете се на тази емоция.

Книгата е реализирана чрез издателство Онгъл гр. Варна с ISBN 9786197373493, 2019г.

Banner 468 x 60 px