В рамките на изминалия ден са установени общо 34 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, и 12 шофьори под въздействие на наркотични вещества или техни аналози. Това сочат междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, съобщиха от МВР.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

За деня са проверени 7566 моторни превозни средства, както и 9743 водачи и пътници. Съставени са 1455 фиша и 438 акта за установени административни нарушения.

banner

По данни на МВР през 2022 година по пътищата на страната са загинали 525 души. Регистрираните катастрофи са почти 6600. При тези инциденти са ранени над 8400 души.

Допълнителни екипи на Пътна полиция са разположени на входовете и на изходите на големите градове с оглед подпомагане на движението в дните с интензивен трафик, съобщиха по-рано днес от МВР.

Продължава прилагането на т.нар. линеен подход и нарушителите ще бъдат извеждани от пътния поток. При контрола основно ще се следи за извършване на неправилни маневри, за движение в лентата за принудително аварийно спиране на магистралите.

Полицаите ще улесняват движението на моторни превозни средства.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space