Талантлив сръбски футболист е на път да стане национал на България. Става въпрос за 19-годишния Велко Йеленкович, който носи екипа на Войводина (Нови Сад), пише Blitz, цитирайки свои източници.

Първородна рожба на легендата на Литекс Небойша Йеленкович попада в плановете на селекционера на младежкия ни тим Александър Димитров. Развитието на Йеленкович-младши е следено и от наставника на първия ни отбор Младен Кръстаич. Сръбският специалист впечатли още в първите си два мача начело на България, давайки шанс на редица млади футболисти за сметка на по-опитни.

Велко Йеленкович е централен защитник, роден е на 5 юни 2003 година в Ловеч. Талантът има българско гражданство, като до момента е играл за формацията на Сърбия до 17 години.

banner

Синът на двукратния шампион с Литекс Небойша Йеленкович e израсъл в школата на Войводина (Нови Сад). Преди месеци беше за кратко в Славия, но до договор не се стигна и той подписа с Войводина (Нови Сад), където е част от първия състав. Въпреки крехката си възраст Велко вече натрупа опит в мъжкия футбол, след като бе основен футболист на втородивизионния Кабел (Нови Сад).

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!