Destiny

„Евмолпея“ ще празнува 24 май с българската общност в Истанбул

По персонална покана пловдивският девически хор „Евмолпея“ ще вземе участие в тържествената програма, отбелязваща 24 май - Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост, организирана от Генералното консулство на Република България в Истанбул.

Изявите ще се състоят в рамкит ена 5 дни -  от 23 до 27 май 2019г. Концертите ще  бъдат по време на официалния прием в Генералното консулство, в светинята на българския дух – 120 годишната обновена Българска желязна църква „Свети Стефан“, в Българската Екзархия и в Българското неделно училище „Св.Св.Кирил и Методий“ към нея, където ще се проведе среща и открит образователен урок по музика с учениците.

За пореден път младите пловдивски хористи ще се превърнат в своеобразен духовен мост и със своето изкуство ще се превъплатят в  ролята на културни дипломати.

През всички изминали години от създаването си до днес, хор „Евмолпея“ със своята активна творческа и концертна дейност успешно представя българския дух, красота и талант при срещите си с нашите сънародници зад граница.

Banner 468 x 60 px