Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Пловдив, потвърждаващо присъдата на Окръжен съд – Пловдив, с която на всеки от подсъдимите О. А. и М. М. е наложено наказание в размер на по 11 години и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, след като са признати за виновни в изнасилване на 16-годишно момиче.

Делото в Окръжен съд бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като двамата подсъдими признаха изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Размерът на така наложените наказания лишаване от свобода спрямо всеки от двамата подсъдими е определен след редуциране с една трета /съгласно чл. 58а ал.1 от НК/ на първоначално определените от съдебния състав наказания в размер на по 17 години и 6 месеца лишаване от свобода за всеки от тях.
С присъда от 15.10.2021 г. Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимите по НОХД №1945/2021 г. О. А. и М. М. за виновни в това, че на 14 март 2021 г., при условията на продължавано престъпление, са се съвкупили с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като са принудили момичето към това със сила и заплашване и деянието е извършено от две лица и изнасилването представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 152 ал.4 т.4 вр. ал.3 т.1 вр. ал.2 т.1 вр. ал.1 т.2 вр. чл. 26 ал.1 от НК.
Всеки от подсъдимите О. А. и М. М. е осъден да заплати на пострадалата обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат на престъплението в размер на 40 000 лева.
Решението на ВКС е окончателно.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!