Служителите в Агенцията по геодезия, картография и кадастър излизат на национален протест. Те ще спрат работa за час – от 10 до 11 ч.

Работещите в бранша настояват за увеличение на заплатите с поне 20 на сто, като то влезе в сила още от 1 октомври. Също така те искат увеличените средства да се разходват за нарастване на основната заплата на всички служители по съгласуван и одобрен от синдикатите механизъм.

В системата работят около 400 човека с висока квалификациякато инженери, архитекти и геодезисти, които получават обидно ниски заплати, а голямото текучество на кадри, затруднява нормалното обслужване на гражданите.

banner

Работещите в Службата по геодезия, картография и кадастър в Пловдив също се присъединяват към колегите си от страната.

В административната служба в града работят 22 души, като средната заплата, която получават, е 907 лв, обясни Никола Бадев от КТ „Подкрепа“. По думите му имало назначени служители и на минималното за страната възнаграждение – 710 лв.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!